Samejeoverenskomst - sommerhus

Hvis man ejer et sommerhus med andre, bør man altid overveje at indgå en samejeoverenskomst. Der findes nemlig ikke et regelsæt, som regulerer dette, og det vil derfor være en god ide at have en klar aftale om vilkårene for samejet.

En samejeoverenskomst kan også kaldes en samejeaftale. 

Et sommerhus bruges ikke så ofte, som et almindeligt hus, medmindre der er tale om et sommerhus til helårsbeboelse. Derfor vælger mange at købe et sommerhus sammen med andre, således at hver part ejer en andel. Der kan være tale om familiemedlemmer, nære venner, kollegaer eller partnere, og herved er der tale om et sameje.

Inden man indgår et sameje, bør man fastslå vilkårene i en samejeoverenskomst, således at de involverede parter forinden købet grundigt aftaler, hvilke vilkår der skal være gældende for samejet. Det kan f.eks. være, hvor meget hver part har af andel, hvordan skal de løbende udgifter betales, vedligeholdelse, forbedringer, retten til at benytte sommerhuset, forbrugsudgifter, og hvad skal der ske, hvis en af parterne ønsker at sælge – eller hvis en af parterne bliver separeret/skilt eller dør. Har man på forhånd taget stilling til ovennævnte, vil man tillige kunne undgå problemer i fremtiden.

Pris

Hos PrivatretsAdvokaterne er vi eksperter i at udfærdige samejeaftaler og særligt i forbindelse ved køb af sommerhus, og I er altid velkomne til at ringe til os på telefon 45 23 00 20 for en uformel og uforpligtende drøftelse i forhold til jeres ønsker og behov.

 

Udover den indledende telefoniske drøftelse, afregner vi som udgangspunkt efter anvendt tid med almindelig timesats. 


Hvilken pris skal din ejendom have, når køber er dine børn?

Godt nyt til dig, der overvejer at gennemføre et familiekøb eller familiesalg af hus. Højesteret har ...»

Ny tilstandsrapport med farvekoder

Den 1. oktober 2020 har Sikkerhedsstyrelsen indført nye retningslinjer for tilstandsrapporter og elinstallationsrapporter.  Moderniseringen ...»

Dødsbo

Et dødsbo er betegnelsen for alle de ejendele, aktiver og gældsposter, som en afdød person har, når de ...»

Dødsbobehandling

Dødsbobehandling er det ord, der beskriver den proces og behandling et dødsbo følger under et skifte.  Bobehandlingen ...»

Vestre landsrets dom om 15% reglen i værdiansættelsescirkulæret

VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 8. september 2023 BS-20774/2022-VLR (13. afdeling)   Skatteministeriet ...»

Skifterettens kompetence til at behandle bo efter svensk statsborger

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. november 2019 Sag 158/2018 A, B og C (advokat Johan Hartmann ...»

Vi er medlemmer af